Corona FAQ

Het Corona virus en Snoopy

Voor het meest actuele nieuws en antwoorden op uw vragen, kunt u altijd terecht op:

Het Coronavirus roept veel vragen op bij ouders. Op deze pagina kunt u de veel gestelde vragen rondom het coronavirus en kinderopvang vinden. Snoopy neemt alle maatregen en afspraken van het RIVM in acht, en adviseert de ouders deze ook op te volgen.

Staat uw vraag er niet tussen, twijfelt u of stelt u uw vraag toch liever aan ons? Voor specifieke vragen over de groep waar u kind naartoe gaat kunt u zich wenden tot het locatiehoofd.

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn kind op een locatie van Snoopy laten inschrijven, maar wil de locatie en groep wel eerst zien. Worden er nog rondleidingen gegeven?
Rondleidingen zoals Snoopy deze gewend was, kunnen voorlopig niet door alle coronamaatregelen. De locatie neemt contact met u op, zoals normaal gesproken ook gebeurt, om een alternatieve ‘rondleiding’ met u te plannen.

Welke symptomen passen bij neusverkoudheid?
Een neusverkoudheid is te herkennen aan een loopneus, snot in/uit de neus (eventueel met niezen), kuchen of incidenteel hoesten, en/of keelpijn.

Welke symptomen passen bij corona?
Bij corona horen de klachten; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, plotseling verlies van smaak en/of reuk (zonder neusverstopping).

Wanneer mag mijn kind naar de opvang en wanneer niet?
Wanneer u zich afvraagt of uw kind wel of niet naar de opvang mag komen en onder welke omstandigheden, doorloopt u dan de stappen van de beslisboom. Er is ook een Engelse versie van de beslisboom beschikbaar.

Is het veilig voor mijn kind om naar de opvang te gaan?
Ja, het is veilig voor uw kind om naar de opvang te gaan. Het RIVM geeft aan dat de gezondheidsrisico’s voor kinderen heel beperkt zijn. Het is daarom voor de kinderen onderling niet nodig om 1,5 meter afstand te houden, ook niet ten opzichte van de pedagogisch medewerker.

Tussen ouders en pedagogisch medewerkers moet onderling altijd 1,5 meter afstand gehouden worden. De huidige hygiënevoorschriften, zoals handen wassen, geen handen schudden, hoesten/ niezen in ellenboog en niet aan je gezicht zitten, blijven van kracht.

Waarom mag ik mijn kind niet zelf de groep op brengen en moet ik hem/haar overdragen aan de deur?
Wij willen onderling contact tussen volwassenen zoveel mogelijk beperken en de 1,5 meter afstand tussen hen zoveel mogelijk borgen. Onze locaties bestaan vaak uit kleine gangetjes en groepsruimtes zijn niet altijd even groot. Tijdens breng- en haaltijden zou het daardoor te druk worden op de groepen en in de hal. Wij begrijpen dat het vanuit pedagogisch oogpunt niet prettig is om uw (jonge) kind bij de deur over te dragen. Echter vinden wij ieders veiligheid en gezondheid prioriteit hebben.

Iemand binnen ons gezin heeft (vastgestelde) corona. Mag mijn kind naar de opvang?
Nee, uw kind mag dan niet naar de opvang. Uw kind moet thuisblijven tot de huisgenoot mimimaal 24 uur geen benauwdheid, (meer dan incidenteel hoesten) of koorts meer heeft gehad. Wanneer uw kind zelf ook symptomen van corona ontwikkelt moet het ook minimaal 24 uur geen symptomen meer hebben gehad. Daarna mag uw kind weer naar de opvang.

Iemand binnen ons gezin heeft klachten die bij corona passen. Mag mijn kind naar de opvang
Wanneer u zich afvraagt of uw kind wel of niet naar de opvang mag komen en onder welke omstandigheden, doorloopt u dan de stappen van de beslisboom. Er is ook een Engelse versie van de beslisboom beschikbaar.

Wanneer moet ik mijn kind laten testen op corona?
U wordt dringend geadviseerd uw kind te laten testen wanneer het klachten heeft of wanneer uw kind in nauw contact is geweest met iemand met corona.

Wat gebeurt er wanneer mijn kind een positieve testuitslag heeft?
Volg bij een positieve testuitslag van uw kind of een huisgenoot de instructies van de GGD op.

Wat gebeurt er wanneer mijn kind een negatieve testuitslag heeft?
Heeft uw kind (of een huisgenoot) een negatieve testuitslag, dan mag uw kind weer naar de opvang. Wanneer u zich afvraagt of uw kind wel of niet naar de opvang mag komen en onder welke omstandigheden, doorloopt u dan de stappen van de beslisboom.

Wat gebeurt er als veel medewerkers tegelijk besmet raken en in quarantaine moeten of thuis moeten blijven in afwachting van de uitslag van de test?
Wij doen ons uiterste best om te zorgen voor vervangend personeel, maar het zal mogelijk niet altijd lukken om dit een bekend gezicht voor uw kind te laten zijn. Als de uitval groter wordt, dan zou het kunnen voorkomen dat wij een groep tijdelijk moeten sluiten tot wij voldoende en geschikt personeel kunnen inzetten. Voordat wij tot deze gedwongen maatregel overgaan, proberen wij deze groep kinderen eerst nog op een andere groep of locatie onder te brengen. Dit alles gebeurt in goed overleg met de ouders.

U kunt alle maatregelen van het RIVM lezen in het Protocol Kinderopvang RIVM. Wij volgen de richtlijnen en maatregelen uit dit protocol.