Snoopy werkt aan Gezonde Kinderopvang

Kinderopvang Snoopy wil dat kinderen gezond opgroeien. Daarom werken wij aan Gezonde Kinderopvang. Want hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van. De kinderopvang biedt unieke kansen om jonge kinderen een gezonde start te geven. Onze pedagogisch medewerkers kregen recent een certificaat omdat zij de basismodule van de scholing Een Gezonde Start van Gezonde Kinderopvang hebben afgerond.

Het locatiehoofd Kudelstaart is onze coach Gezonde Kinderopvang. Zij is de spil in de organisatie om de aandacht voor een gezonde leefstijl te borgen in het dagelijks werk en beleid binnen haar organisatie. De coach schoolde haar collega’s in Een Gezonde Start. In deze scholing doen medewerkers kennis en vaardigheden op rond gezonde leefstijl. 55 pedagogisch medewerkers ontvingen inmiddels het certificaat voor het volgen van de scholing. Zij weten hoe je een gezonde, actieve en veilige omgeving biedt, samen met ouders en kinderen. En hoe je zelf het gezonde voorbeeld geeft. Een felicitatie waard! 

Gezonde Kinderopvang ondersteunt organisaties met een praktisch stappenplan en scholing. Kinderopvang Snoopy werkt daarmee structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen en deskundigheid van medewerkers. Gezonde Kinderopvang is een initiatief van de ministeries van VWS en SZW. Landelijke kennis- en onderzoeksinstituten werken hierin samen, met ondersteuning van branche- en koepelorganisaties. Zie ook www.gezondekinderopvang.nl.